Parhaimmat lahjat niin juhliin kuin arjen piristykseksi

Parhaat lahjat

Moni miettii pitkin vuotta mitä ostaa lahjaksi erilaisiin juhliin kuten valmistujaisiin, syntymäpäiville, rippilahjaksi, joululahjoja unohtamatta. Lahjan miettiminen, suunnittelu ja antaminen on vaikeata olipa lahjan saaja sitten läheinen tai puolituttu. ”Minkä värinen, hankkiiko joku toinen samanlaisen, mikä koko ja onkohan hänellä jo tämä?” Nämä kysymykset pyörivät useasti mielessä sopivaa lahjaa miettiessä ja etsiessä. Tästä johtuen persoonallinen lahja omalla tvistillä on paras lahja.

Helpoin tapa lahjaa hankkiessa on selvittää lahjansaajan tuttavapiiristä säästääkö juhlasankari johonkin tiettyyn asiaan rahaa. Jos näin on, niin tällöin on helpointa antaa juhlasankarille rahaa. Ja suositeltavaa olisi ettei rahaa annettaisi perinteisesti kirjekuoressa vaan muun muassa Pinterest -sovelluksesta löytyy huikeita ideoita miten rahan voi antaa hauskalla tavalla, esimerkiksi itsetekemän rahapuun tai rahakakun muodossa. Teini-ikäiselle löytyy myös monia hauskoja ideoita: miltä kuulostaa rahan jemmaaminen pizzalaatikkoon ja rahat kolikoineen on aseteltu pizzanmalliseksi? Missään näissä tapauksissa rahasumman ei tarvitse olla suuri, pienelläkin summalla saa tällä tavalla ikimuistoisen lahjan.

Ikimuistoiset lahjat

Ikimuistoisia lahjoja on myös kahdenkeskinen aika. Tällöin teette muistoja, jotka säilyvät läpi elämän. Kesällä juhlasankarin voit hakea aamulla vaikkapa mini-golffaamaan, sen jälkeen jätskille kierrellen samalla kaupungilla katsomassa nähtävyyksiä. Tämän jälkeen voi käydä elokuvissa, jonka jälkeen rauhallinen illallinen lempiravintolassa. Tai talvella lähdette yhdessä pulkkamäkeen, käytte lumikenkäkävelyllä, elokuviin ja illallinen lahjansaajan lempiravintolassa. Kummassakin tapauksessa illan voi kruunata itsetekemäsi leikekirja, jossa on muistoja yhteisistä vuosistanne. Olet antanut lahjansaajalle jotain tärkeätä mitä rahalla ei voi saada: aikaasi. Ja lahjansaaja arvostaa tätä.

Parhaat lahjat ovat itsetehtyjä

Itsetehdyt lahjat ovat monesti parhaimpia lahjan antamistapoja. Se kertoo lahjan antajan ja saajan välisestä suhteesta. Parisuhteessa voi antaa puolisolle lahjan, jossa on vuoden jokaiselle kuukaudelle yllätys. Jokaista kuukautta kohti on itsetehty paketti, mutta paketin saa avata vasta aina pakettiin merkittynä kuukautena. Paketin sisältä voisi löytyä vaikka itsetehty lahjakortti elokuvailtaan, keilailua, hieronta, ihan mitä antaja on keksinyt. Mitä ikinä keksitkin niin toiminnot olisi hyvä olla tarkoitettu lahjanantajan ja -saajan yhdessä toteutettavaksi.

Mitä häälahjaksi?

Häälahjaksi voi antaa lahjakortin, jolla morsiamen hääkimpun kukkien terälehdistä tehdään morsiamelle ja miksei myös sulhasellekin koru tai korusetti. Näin tärkeästä päivästä jää pysyvä muisto, jota lahjan saaja kantaa ylpeydellä. Tällaisia koruja tekee muun muassa Suomalainen True Bloom Jewelry. Edellä mainitussa paikassa koruntekijä kirjoittaa pienen henkilökohtaisen viestin korujen mukaan. Jos jostain syystä, et pääsisi osallistumaan ystäväsi hääjuhlaan, niin kukkalähetys on aina hyvä tapa yllättää ja ilahduttaa hääparia, varsinkin morsianta.

Lapsen syntymän jälkeen, voi jokaisen vuoden lopussa kirjoittaa lapselle kirjeen. Kirjeissä kerrotaan kuluneen vuoden tapahtumista lapsen elämässä niin iloineen kuin suruineen. Lisäksi kirjeen mukaan voi halutessaan laittaa pienen rahasumman. Kun lapsi täyttää 18-vuotta, lahja on valmis. Syntymäpäiväsankari saa 18 kirjettä, joissa on tarina hänen elämänsä jokaiselta vuodelta. Lisäksi jokaisessa kuoressa on mahdollisesti tietty summa rajaa. Rahat syntymäpäiväsankari voi käyttää mihinkä itse haluaa. Kun suunnittelet antavasi lahjaa rahana, niin muista aina oma taloudellinen tilanteesi, eikä niin tärkeää lahjaa ole, että sinun tarvitsisi turvautua 200 euron pikavippiin tai lainaan.

Suositeltavaa olisi, että kirjeet annetaan vaikka valokuva-albumissa tai laatikossa. Näin kirjeet pysyvät mukana, kun lahjansaaja muuttaa omaan kotiin. Kirjeet ovat myös ihania muistoja lahjansaajan mahdollisille lapsille ja lapsenlapsille. He pääsevät kirjeiden kautta kurkistamaan rakkaan sukulaisensa elämään.

Edellä mainitut lahjat kertovat, että lahjanantaja on panostanut lahjaan henkilökohtaisella kosketuksella. Vaikka lahjasta ei pakosti jää mitään konkreettista saajalle, niin siitä jää muisto, jonka lahjansaaja muistaa vuosienkin päästä. Jotenka vain taivas on rajana lahjaa miettiessä. Kannattaa käyttää mielikuvitusta ja olla hyväntahtoinen pilke silmäkulmassa, kun suunnittelee lahjaa. Jos on aikaa ja halua voi tutustua muiden lahjanantajien ja -saajien kuviin ja ideoihin vaikkapa Pinterestissä tai netissä. Kummastakin löytyy kuvia eri ikäpolville sopivista tämän tyyppisistä lahjoista. Hyviä juhlia!