Hiustenpidennykset

Erityyppisten hiustenpidennysten plussat ja miinukset

Haaveiletko pitkästä, tuuheasta tukasta? Eivätkö kutrisi riitä unelmiesi hääkampaukseen? Tai ehkä haluat pukeutua tulevana halloweenina Samara Morganiksi! Syitä hiusten pidentämiseen on monia, mutta niin on myös erilaisia hiustenpidennyksiä. Ennen kuin säntäät pää kolmantena jalkana verkkokauppaostoksille, lue ja tutustu hiustenpidennysten kiharaiseen maailmaan.

Laatu

Kuontaloa voi pidentää sekä aidoista hiuksista että synteettisistä materiaaleista tehdyillä pidennyksillä. Aito hius on määrällisesti jonkin verran kalliimpi kuin tämän synteettinen siskonsa, mutta lopputulos on tietenkin luonnollisemman näköinen, onhan pidennys oikeaa hiusta. Aito hius myös kestää paremmin muotoilua ja pesua, ja pysyy kauemmin hyvännäköisenä, jos sitä huolletaan oikein. Pitkäkäyttöisyytensä takia aidolla hiuksella on siis hyvä hinta-laatusuhde.

Varsinkin ensikertalaiselle aito hius voi olla myös ongelma. Parhaan lopputuloksen saamiseksi hiuksen laadun tulisi olla mahdollisimman lähellä omien hiusten laatua niin paksuudessa kuin taipuisuudessakin. Hintavuuden takia vikaostoksia ei viitsisi tehdä. Toisaalta apua voi ja kannattaakin pyytää ammattilaiselta ja oikean laadun löydyttyä et enää halua olla ilman pidennyksiä.

Synteettiset materiaalit eivät kestä aikaa, saati hiustenlaittoa yhtä hyvin kuin aito hius. Niistä valmistetut pidennykset voivat kuitenkin olla loistotuotteita, jos niitä ei ole tarkoitus käyttää pitkiä aikoja. Yhden illan juhlakampausta voi hyvin muhevoittaa synteettisillä hiuksilla ja kokeilunhaluinen saa niistä vaikkapa näyttäviä shokkiväriraitoja tai nuudelikiharat.

Pidennysten kiinnitys

Myös pidennysten kiinnitystapoja on useita. Itselle sopivan kiinnitystavan valitsemiseen vaikuttavat omien hiusten ja päänahan kunto sekä se, kuinka pitkäaikaisen pidennyksen haluaa. Pitkäaikaisia kiinnitystapoja ovat esimerkiksi microring -pidennykset, ompelu, virkkaus ja teippaus, kun taas lyhytaikaisempia tapoja ovat muun muassa klipsit, pidennysnauhat, peruukit ja irtoponnarit.

Pitkäaikaisten kiinnitysten suurin etu on tietenkin niiden kesto ja jämäkkyys. Niiden laittaminen on kuitenkin aikaa vievää ja hankalaa, ja paras vaihtoehto onkin kääntyä ammattilaisen puoleen. Tällöin kiinnitysten hinta tulee lyhytaikaisempia ratkaisuja huomattavasti korkeammaksi. Kiinnityksiä tulee huoltaa aika ajoin, jolla pidennykset pysyvät hyvinä eivätkä rasita päänahkaa. Oman hiuksen sekä päänahkan hyvinvoinnin takia olisi suositeltavaa pitää myös taukoja kiinnityshuoltojen välillä.

Jos omat hiukset ovat huonokuntoiset, ohuet tai katkeilevat, lyhytaikaiset kiinnitykset ovat oiva ratkaisu. Tällöin kiinnitys ei rasita päänahkaa tai vahingoita hiusta yhtä paljon kuin pitkäaikainen kiinnitys. Ne on myös helpompi kiinnittää – ja ottaa pois, eikä siihen edes aina tarvita ammattilaisen apua. Helpon kiinnittämisen takia ne sopivat myös juhlakampauksiin ja muihin yksittäisiin erityistilanteisiin. Jos itse hius on hyvässä kunnossa ja sitä säilytetään hellävaroen, kiinnityksiä voidaan myös käyttää useita kertoja.

Pääasiat

Varmasti jokainen hiuspidennyksistä haaveileva toivoo hiustensa näyttävän mahdollisimman hyvältä. Kaikki hiustenpidennystuotteet on valmistettu tätä arvoa silmällä pitäen, ja myös huokeahintaisemmat vaihtoehdot voivat osoittautua loistovalinnoiksi. Itselle sopiva tuote riippuu omista lähtökohdista ja pidennysten käyttötarkoituksesta.

Pidennysten ja kiinnitysten elinkaarta ajatellen sekä aidoista hiuksista että synteettisistä materiaaleista valmistetuilla, pitkä- tai lyhytaikaisesti kiinnitetyillä pidennyksillä on melko hyvä hinta-laatusuhde. Jos haluat pitkäkestoiset, jatkuvakäyttöiset ja luonnollisennäköiset pidennykset, sinun voi olla fiksua sijoittaa kalliimpiin aidoista hiuksista valmistettuihin pidennyksiin. Hinta kertoo hyvin tuotteen kestävyydestä. Halvemmat synteettiset ja lyhytaikaiset tuotteet sopivat sinulle, jos haluat leikitellä kampauksilla tai väreillä ja vaihdat usein tyyliäsi. Ehkä pidennykset ovat sinulle kuin asuste.

Entä mikä on parasta kaikissa hiustenpidennyksissä? Se, että peruuttamattomia virheitä ei voi tehdä. Jos ensimmäinen kokeilemasi laatu, merkki tai kiinnitystapa ei miellytä sinua tai sovi hiuslaadullesi ja päänahkallesi, pidennykset voi aina ottaa pois ja vaihtaa uusiin.

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.