Essie-kynsilakoilla loihdit kauniit kynnet turvallisesti

Monelle kynsilakkoja käyttävälle Essie on varmasti jo tuttu merkki kauppojen hyllyiltä. Essie-kynsilakat ovat onnistuneet saavuttamaan jopa tietynlaisen kulttimaineen niiden loistokkaiden sävyjen, hyvän kestävyyden sekä helpon levitettävyyden vuoksi. Essien värikartta on hyvin laaja, joten löydät sieltä varmasti itsellesi sopivan värin, etsit sitten sitä täydellistä nuden sävyä tai vaikka kirkasta korallia. Essie-kynsilakkojen valikoiman laajuus ei rajaudu ainoastaan väreihin, vaan tarjolla on tuotteita muun muassa lakkauksen pohjustukseen, viimeistelyyn sekä kynsien hoitoon.

Essien kynsilakkavalikoimassa on kynsilakkoja moneen makuun: nopeasti kuivuvia pikalakkoja, hoitavia värilakkoja, geelilakkoja, ammattilaisten käyttöön tarkoitettuja lakkoja sekä monia muita huipputason tuotteita. Essiellä tiedetään, että kauniit kynnet tarvitsevat myös huolenpitoa, jotta kotona lakatut kynnet olisivat yhtä loistokkaat kuin salongissa käynnin jälkeen. Essie tarjoaa kynsien huolenpitoon useita ihania tuotteita, kuten kynsinauhaöljyjä, vahvistavia lakkoja ja erilaisia hoitotarvikkeita.

Niin ihaniin ja mieltä piristäviin kynsilakkoihin kuitenkin liittyy monilla myös joitakin kysymyksiä, etenkin turvallisuuden suhteen. Seuraavaksi esittelemme ajankohtaisimmat trendit ja tuotteet, joita sinun ei kannata ohittaa tänä talvena. Lisäksi vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin koskien kynsilakkoja.

Talven 2021 sävyissä on metallin hohtoa, punaisen sävyjä ja metsänvihreää

Essien Enamel-sarjan kynsilakoista on nyt valittu talvikauden ihanan ikoniset värit, jotka ovat saaneet inspiraationsa joulusta ja leikittelevästi unelmien lelumaailmasta. Lämpöä kylmeneviin keleihin tuovat klassisen punainen sävy Toy to the world sekä kauniin korallinen Don’t kid yourself. Jos taas haluat olla yhtä viileä kuin pakkaskelit, voisit pitää kylmän pinkistä sävystä All dolled up tai tummanpuhuvasta metsänvihreästä Lucite of realitysta. Pirteän ilmeen saat, kun yhdistät pinkin ja metsänvihreän haluamallasi tavalla! Juhlakauden ehdottomia sävyjä ovat kimaltavan hopeinen Jingle belle sekä säihkyvä samppanjan sävy Glee for all. Yhdistä värejä rohkeasti myös metallinsävyisten lakkojen kanssa.

Salonkimaisen pitkäkestoinen geelilakkaus

Eikö olisi ihanaa, jos saisit kotona aikaan samanlaisen geelilakkauksen kuin ammattilaiset kynsisalongissa? Essiellä on tähän mahtava kaksivaiheinen ratkaisu, jonka myötä kynnet ovat kuin oikeasti geelilakatut, mutta poistaminen käy helposti kynsilakanpoistoaineella. Gel coutoure -sarjan avulla voit vaihtaa värejä helposti aina kun haluat ja saat aina upean pitkäkestoisen lakkauksen. Jopa 91% kuluttajista on samaa mieltä siitä, että lakkaus on kuin aito geelilakkaus ja se on silti helppo poistaa tavallisella kynsilakanpoistoaineella. Kaksivaiheiseen lakkaukseen tarvitset vain Essien laajasta värivalikoimasta valitsemasi Gel couture -sävylakan sekä Gel couture -päällyslakan. Levitä kynsiin ensin kaksi kerrosta värillistä geelilakkaa ja lopuksi kerros päällyslakkaa. Ta daa! Upea ja pitkäkestoinen geelilakkaus on valmis! 

Nopeasti kuivuva kynsilakka on kiireisen arjen pelastus

Välillä tuntuu siltä, ettei millään jaksaisi huolehtia kynsistään kiireen keskellä – hyvä kun niitä muistaa leikata. Essie on luonut kynsilakan, jonka varmasti ehtii sivellä kynsiin kiireen keskellä sen kätevän sudin ja jopa minuutissa kuivuvan koostumuksen ansiosta. Expressie-lakat eivät sisällä seuraavia haitallisia ainesosia: toluene, formaldehyde, formaldehyde resin, camphor, ethyl tosylamide, dibutyl phthalate, xylene, triphenyl phosphate eikä eläinperäisiä ainesosia. Turvallista ja laadukasta kynsilakkaa etsivälle tässä onkin oiva vaihtoehto. Tutustu esimerkiksi ihaniin murrettuihin sävyihin, joita Expressien valikoimasta löytyy.

Turvalliset tuotteet ovat tärkeä osa kauneutta ja hyvinvointia

Essien laatu- ja turvallisuusstandardit ovat korkeat ja parasta on, että Essiellä ajatellaan aidosti sekä käyttäjien että ympäristön hyvinvointia. Monet kynsilakkavalmistajat mainostavat nykyään, etteivät heidän lakkansa sisällä haitallisia ainesosia, mutta tarkempaa tietoa näistä ainesosista ei ole välttämättä saatavilla. Lisäksi lakkoja saatetaan mainostaa turvallisina ja mainita sellaisia haitallisina pidettyjä ainesosia, joita kynsilakoissa ei muutenkaan yleisesti käytetä. Essie haluaa pyrkiä täydelliseen läpinäkyvyyteen kynsilakoissaan käytettyjen ainesosien osalta. Siksi luettelo poisjätetyistä ainesosista on perusteellinen, selkeä ja helposti saatavilla jokaisen tuotteen kohdalla. Kynsilakat eivät myöskään ole eläimillä testattuja ja iso osa niistä on täysin vegaanisia.

Olet varmasti jo löytänyt Essien lakkojen joukosta useita ihania sävyjä, joita haluaisit päästä kokeilemaan. Jotta oikean kynsilakan löydettyäsi sen käyttö sujuisi mahdollisimman mutkattomasti tuotteen loppuun asti, vastaamme seuraavaksi muutamiin kynsilakoista usein esitettyihin kysymyksiin.

Usein kysytyt kysymykset:

Onko kynsilakka vaarallista iholle?

Kynsilakkoja on olemassa montaa laatua, ja niissä voi olla jonkin verran vaihtelua sisältämiensä ainesosien suhteen. Kaikista tuotteista ei välttämättä saa kovin helposti selville niissä käytettyjä ainesosia. Koska Essien kynsilakat eivät sisällä tavallisimpia ihoa ärsyttäviä aineita, ovat ne turvallisia käyttää lähes kaikille ja tieto poisjätetyistä ainesosista on helposti saatavilla. Tavallisin ihoa ärsyttävä ja kosketusallergiaa aiheuttava ainesosa on formaldehyde resin, joka kuuluu Essien välttämiin ainesosiin. Etenkin herkkäihoisen kannattaa valita käyttöönsä kynsilakka, joka ei sisällä kyseistä ainetta. Jos olet allerginen, suosittelemme erityistä tarkkuutta kynsilakan valinnan kanssa. Kauneus ja hyvinvointi kulkevat käsikädessä ja siksi on tärkeää, etteivät käyttämämme kosmeettiset tuotteet aiheuta haittaa kehollemme. Mikäli etsit myrkytöntä kynsilakkaa, Essie lupaa Enamel-sarjan olevan sopiva valinta.

Mitä kynsilakka sisältää?

Yleisesti kynsilakat sisältävät nitroselluloosaa, joka liuotetaan liuottimen avulla ja värjätään pigmenteillä. Markkinoilla olevissa kynsilakoissa on kuitenkin jonkin verran vaihtelua niiden sisältämien ainesosien suhteen ja vastuullisimmat valmistajat ovat pyrkineet vähentämään haitallisina nähtävien sekä eläinperäisten ainesosien käyttöä.

Voiko lapselle laittaa kynsilakkaa?

Pienen lapsen kynsien lakkaaminen voi kasvattaa allergiariskiä, joten emme suosittele laittamaan lapselle kynsilakkaa. Lapsen iho on huomattavasti herkempi kuin aikuisen, joten kosmetiikan ja kemikaalien kanssa tulee olla tarkkana. Markkinoilla on joitakin myrkyttömiä lapsille tarkoitettuja kynsilakkoja, mutta nämäkin kannattaa tutkia huolellisesti ennen ostopäätöstä.

Ympäristön hyvinvointi on yhteistä – kierrätä vanhat purkit oikein

Myös ympäristö, jossa elämme vaikuttaa hyvinvointiimme ja siksi siitä on pidettävä huolta. Essie ei testaa tuotteitansa eläimillä ja välttää eläinperäisten ainesosien käyttöä tuotteissaan. Haitalliseksi luokiteltujen ainesosien välttäminen vähentää myös ympäristömme kuormitusta ja lisää yhteistä hyvinvointiamme. On kuitenkin tärkeätä, että kynsilakkojen käyttäjätkin tekevät osansa hyvinvointimme eteen. Tiesitkö, ettei vanhentunutta kynsilakkaa saisi heittää tavallisen jätteen sekaan, koska se luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi? Kynsilakat ovat liuotinpohjaisia, joten ne tulisi pois heitettäessä lajitella aisanmukaisella tavalla. Mikäli kynsilakkapurkki on täysin tyhjä ja kynsilakan rippeet ovat kuivuneet, voi sen heittää myös tavallisen jätteen sekaan.

Vanhojen kynsilakkapurkkien oikealla tavalla kierrättäminen ei kuitenkaan ole kovin vaikeata. Nappaa tästä talteen helpot ohjeet lakkapurkkien oikeaoppiseen kierrätykseen ja lajitteluun:

  • Ensisijaisesti kannatta pyrkiä siihen, että hankkii tuotteita, jotka tulee käytettyä loppuun tai antaa käyttämättä jäänyt kynsilakka jollekin toiselle käytettäväksi. Parasta olisi, että lakkapurkki tulisi käytettyä mahdollisimman tyhjäksi ennen sen hävitystä.
  • Nestemäisenä kynsilakka on helposti syttyvää, mutta täysin kuivuttuaan sen voi heittää sekajätteeseen.
  • Jos siis pullon pohjalla on tilkka lakkaa jäljellä, jätä se korkki auki niin kauaksi aikaa, että lakka on täysin kuivunut. Tämän jälkeen voit heittää pullon sekajätteeseen.
  • Jos pullossa on enemmänkin lakkaa jäljellä, voi sen tyhjentää kynsilakanpoistoaineella. Mitään ei saa kuitenkaan kaataa viemäriin, vaan kertakäyttöastiaan ja aineen täysin kuivuttua sekajätteeseen.
  • Mikäli kynsilakkapullon korkki on täysin puhdas kynsilakasta, voi sen laittaa muovinkeräykseen.